Waar ben jij nou mee bezig-! (1)

Vandeweek sprak ik met Peter. Een échte horecaman. Iemand waar je meteen blij van wordt. Joviaal, goedlachs en amicaal. Restaurant eigenaar is hij. En een beetje in de war. Hij weet het even niet meer en is naar eigen zeggen aan het versloeren. Tot een aantal jaar geleden had hij een goedlopende zaak die elke avond vol zat. Met hele leuke gasten. Maar de realiteit van vandaag is anders. Gasten blijven weg. Hij heeft lege tafels. Waar het precies aan…

Lees verder
Mijn favoriete kassa-meisje

Ik ben vast een uitzondering. Maar ik, als vrouw, vind winkelen verschrikkelijk! Serieus, ik krijg het er Spaans benauwd van. Treuzelende mensen die me voor de voeten lopen, dat gegraai naar hét perfecte kledingstuk (terwijl je die nooit vindt op het moment dat je daadwerkelijk op zoek bent). Bloedhete pashokjes die slecht verlicht zijn en als toppunt: medewerkers die roepen “Wat staat dat je GOOEEHOED” terwijl ik een Michelin poppetje in de spiegel zie. Gelukkig heb ik hier een oplossing…

Lees verder
MENUKAART

Je hebt ze in alle soorten en maten. Van plastic inclusief vetvlekken, bruine leren mappen, in krantvorm, handgeschreven op een krijtbord of een digitale versie. Alles is mogelijk in menukaartenland. Wat al die menukaarten gemeen hebben? Ze zitten bomvol met verborgen omzet die er niet uitkomt! Heb jij enig idee hoeveel omzet er in verstopt zit? Veel ondernemers weten dit niet (precies) en laten hier veel geld liggen. Doodzonde toch? Want met een paar kleine aanpassingen heb je een enorme…

Lees verder