De rode krul Norma serveert

Jenny heeft een bos vol met rode krullen. Die deelt ze met liefde uit. Maar uitsluitend aan zaken die haar hart hebben gestolen. Ze is nogal zuinig op die rode krullen namelijk! Een restaurant die écht verrast, een hotel waar je nooit meer weg wilt, een brasserie waar je kilometers voor om wilt rijden, zaken met zulke fantastische medewerkers dat je ze het liefste mee naar huis wilt nemen.. nou ja, je snapt het principe. Die verdienen een rode krul.

AAN DE KEUKENTAFEL
Ik werd steeds nieuwsgieriger, haar naam kwam ik steeds vaker tegen op Facebook. Een restaurant in Grou, gerund door een erg charmante dame. Ik heb het over “Norma Serveert, Grilled Tapas”. Hoe leuk is die naam alleen al!? Alsof je zo bij haar aan de keukentafel aanschuift..

Ik reserveer een tafel voor 6 personen en dat is maar goed ook.. Want het kleine zaakje zit afgeladen vol! Op het moment dat we binnenkomen valt er een warme deken over ons heen. Je hebt echt het gevoel dat je in Norma’s woonkamer komt. “Hé, wat leuk dat je er bent”, is toch een fantastische binnenkomer! En al helemaal als het zo gemeend klinkt.

Vanaf toen begon het onbezorgde genieten. We worden in de watten gelegd; krijgen heerlijke drankjes, om de zoveel tijd een nieuwe schaal met fantastische tapas en op de juiste momenten aandacht van Norma of haar medewerkers. Wat een zaligheid is dat toch, dat je gewoon achterover kunt leunen en er op kunt vertrouwen dat er goed voor je gezorgd gaat worden.

Ik wil niet aan iedereen verklappen wat je hier precies mee gaat maken, maar geloof mij.. Alles is verrassend. Het servies, de drankjes (bijzondere sappen en écht niet de bekende A-merken cola), de bereidingswijze van de heerlijke tapas en de ongekende gastvrijheid, het is een heerlijk avondvullend avondje uit zonder poespas.

HET SMERIGSTE SHOTJE OOIT!
Ging alles dan vlekkeloos? Nee hoor. En dat hoeft ook niet. Wanneer je zo gastvrij en informeel wordt verzorgd, dan maakt het echt niet uit dat het misschien niet volgens de “etiquette” gaat. Wij lagen in een deuk toen Norma aankwam met een heel bijzonder maar smerig shotje. Het etentje was ter ere van mijn vader die 60 jaar werd die dag. Ze verontschuldigde zich aan tafel dat ze niet iets had qua vuurwerk o.i.d. dus beloofde ze plechtig dat dit shotje écht vies was en dat ze met ons mee zou proosten/drinken. Leuker kan het toch niet?

KIES, EN MEN KIEST JOU
Wat vooral opvalt bij dit restaurant; alles is net even anders dan anders. Volgens Norma is het echt een afspiegeling van wie ze zelf is. Ze kreeg een goed advies van iemand: “Kies, en men kiest jou”. Alles wat je ziet zijn de keuzes van Norma en hierdoor trekt ze veel gasten aan waarmee ze een persoonlijke klik heeft. Haar wensen en de wensen van haar gasten sluiten op elkaar aan. En hoe fantastisch; zij krijgt hierdoor de leukste gasten op bezoek en deze gasten gaan lyrisch naar huis omdat ze zo’n heerlijke avond hebben gehad. Een dikke Win-Win!

Voor mij is “Norma Serveert” het levende voorbeeld van een bruisende zaak! En daarom verdient ze dan ook dubbel en dwars mijn allereerste rode krul.

Norma zelf bezoeken?
Gedempte haven 13
9001 AX Grou

www.normaserveert.nl

P.s. Ken jij een zaak die ook een rode krul verdient? Laat het me weten, ik ben constant op zoek naar nieuwe ontdekkingen.

Comments

comments