Kopje koffie

Ik heb er wat gezeten afgelopen jaar. 

In de horeca bedoel ik.
En wat heb ik het ontzettend leuk gehad! Vaak ook niet hoor, maar dat laten we nu even achterwege.

COLA ZONDER PRIK
Een paar weken geleden, op zo’n broeierige dag, ging ik spontaan met wat mensen naar de pannenkoekenboerderij (wat kun je dáár soms zin in hebben!). Niks sjieks, gewoon een lekkere pannenkoek.

Je kent die zaken wel. Met houten stoeltjes waar je je kapot op zit.. Lange tafels voor grote families inclusief opa’s en oma’s en prijzen waarvan je denkt; Wauw, dit zijn we niet (meer) gewend. In deze zaak krijg je je colaatje ook niet uit een glazen flesje maar gewoon in een glas.. net zoals thuis. Soms zonder prik, ook net zoals thuis.

Mensen die mij kennen zullen nu denken: Huh? Lekkerste kop koffie en ze begint over het plaatselijke pannenkoekenrestaurant? Je hebt toch wel betere koffie gehad? En ja, dat klopt. Betere wel. Maar lekkerder niet. Dit bezoek is mij enorm bijgebleven en ik denk er met veel plezier aan terug.

Ik ben achteraf thuis gekomen met een héél fijn gevoel dankzij het aller, allerlekkerste kopje koffie ooit. Nou ja, eigenlijk dankzij het meisje uit de bediening.

WAAROM DIE KOFFIE ZO LEKKER WAS?
Nadat we een pannenkoek hebben gegeten, kijk ik op de dessertkaart. Een bolletje bananenijs, een bolletje bitterkoekjesijs, een bolletje aardbeienijs, een Dame Blanche… Kortom, veel ijs. En daar hou ik niet zo van na het eten.

Ik had zin in een kop koffie! Maar van mijn vorige bezoek wist ik dat de koffie hier niet zo fantastisch is. Toch besluit ik een kopje te bestellen en grap erbij dat ik hoop dat deze beter smaakt dan de vorige keer (destijds ook aangegeven). De koffie laat even op zich wachten.. Maar smaakt gelukkig stukken beter.

Bij het afrekenen vraagt het meisje nog even aan me hoe ik de koffie vond vandaag. (Hé, wat attent!) Ik geef aan dat hij heerlijk was. “Dat hoopte ik inderdaad al” zegt het meisje, “ik heb een ouderwets bakje filterkoffie gezet zodat ik zeker wist dat u deze lekker zou vinden”.

Wauw, een dikke pluim voor haar. Want deze koffie heb ik nog lang geproefd.. Een bakkie aandacht.

Nu nog even investeren in een goede machine voor in het restaurant. Scheelt die meiden zoveel extra werk!

Zelf zin in een lekkere pannekoek? Bezoek dan de Koppenjan in Jubbega!

Comments

comments